» Tillbaka

Alma Carr

Första konserten Alma var med på i Östra Karups minnesvårdsförening så var hon 3 veckor gammal. Hon blev genast hedermedlem! Hon har sedan med sin charm förtrollat mången publik. Sjunger, spelar och dansar gärna .

Hon började spela fiol vid 2 1/2 års ålder för Katalin Tibell. Hon har spelat blockflöjt sedan 2008 för Ewa Svensson på Kulturskolan i Ängelholm. Hon sjunger solosång på kulturskolan och älskar att sjunga stämmor. Hon spelar även traversflöjt och diverse folkliga pipor såsom Offerdalspipa och Härjedalspipa. Hon spelade till sig bronsmärket 2017 på en Härjedalspipa med svävande Aiss och är nu två steg ifrån att bli riksspelman.

Alma är en kärleksfull och oblyg artist som gärna bjuder på sig själv! Hon tävlade med sin grupp "Bröderna" som består av Axel Bengtsson på kontrabas, Julia Frölich på nyckelharpa, Olivia Hanke på fiol och Alma på flöjt. De gick vidare till regionfinal i Musikdirekt. Hon har framträtt med flertal solostycken med Ängelholms skolorkestrar.

Detta visste du inte om Alma:

Hon älskar katter och har en Sibirisk renrasig katt som heter Lucy med blodgrupp A. Alma är alltid redo - som scout! Och hon är fantastisk på att hoppa länge på studsmatta!

Alma Carr

Alma Carr

Länkar & referenser

1. Autentisk Alma-historia
2. Familjen Carr på folk.nu