Utbildade pedagoger

Ninni och Laif är båda riksspelmän. Ninni är utbildad suzukipedagog, och har utbildat sig till rytmikpedagog och musikterapeut vid Kungliga Musikaliska Akademin i Stockholm samt som Ridinstruktör vid Strömsholm via SIF.

Hon arbetar som metodiklärare vid Musikhögskolan i Malmö sedan 1993 och ingår i Sångleksnätverket där hon var med och framställde boken "Tjuderuttan sa räven" samt "Sikelej sa kamelen".

Laif har studerat på Fridhems Folkhögskolas musiklinje. Han har haft elever sedan 1992 på våra sommarkurser och sedan 1996 privatelever. Han har en förmåga att kunna lära ut på ett enkelt men genialiskt sätt. Han har jobbat som Barn- och Ungdomsproducent på Musik i Syd. Nu är han anställd musiker inom främst Musikivården och får de gamla att sjunga. Han tar gärna durspelselever.

Flera av våra elever studerar vid folkmusikutbildningar och musikhögskolor i Norden.

Elever

Boka lektioner & priser

Pris per lektion:200:-/halvtimme
Grupplektion:Dela på 200:-/halvtimme
Repetitionsgrupp:500:-/termin
Spelmanslaget:80:-/termin

Kontaktuppgifter för bokning finns under fliken Kontakta oss.

Enskild lektion

Vi går igenom grundläggande hållning vad gäller vänsterhand och högerhand. Olika stråktekniker. Alla olika slags låtar och hur man dansar dem. Klassisk grundteknik. Lägesspel, ackordspel, stämspel,tvåstämmigt spel. Notläsning. Gehörsspel.

Enskild elev

Grupplektioner

Samma innehåll som de enskilda lektionerna. Visserligen mindre tid till varje elev, men vi kan dessutom spela 2-3-4-stämmigt under lektion.

Vi övar även scenframträdande och gör många koordinationsövningar samtidigt som vi spelar. Vi samarbetar med Kulturskolan i Ängelholm och våra stråkelever får spela i deras orkestrar.

Åsbo Spelmän

Åsbo Spelmanslag

Laif & Ninni leder spelmanslaget "Åsbo spelmän". Där får ALLA vara med, från proffs till fullständig nybörjare eller enbart lyssnare! - tjohej!

Vill du vara med? Kontakta Laif & Ninni! Vi övar varannan söndag i Margretetorps gamla folkskola.

Vi har lilla laget och stora laget där alla ingår. Klicka nedan för mer info!
» Till Åsbo Spelmanslags hemsida

Fiolelever