Välkommen till Laifs instrumentverkstad! Här kan du bland annat få dina instrument lagade, värderade eller justerade, och beställa nya instrument.

Fiol- och gitarrateljé

Laif har sedan 1988 arbetat med reparationer av alla stränginstrument från cittra till kontrabas. Han har daglig service på Musik i Syds instrument. Full service erhålls samt garanti på alla arbeten. En nöjd kund är en nöjd Laif. Vi kan även värdera ditt instrument. Vi har ett stort och kunnigt nätverk av kolleger som vi checkar av med. Laif har ständigt jour vid panik!

Vi kan tagla din stråke

Laif arbetar bara med förstklassigt tagel, "blue string"- kvalitet från www.sowden.co.uk som sorteras ännu en gång före montering. Pris från 500:-/tagling.

Beställa & köpa in eller värdera instrument

Vi samarbetar med grossistfirman Östmans Musik och kan beställa allt från deras katalog. Prisexempel på barnfioler justerade av Laif är 4000:- inklusive stråke, låda och fiol. Det mesta kan vi ta in.

Vi har även bytesservice så att om du vill köpa begagnad fiol så har vi en lista på de som har köpt hos oss så kan vi skicka en förfrågan om de vill sälja.

Om du har några frågor om skötseln av ditt instrument så ger Laif workshops och kurser och har även sammanställt små broschyrer.

Laif värderar även instrument åt olika försäkringsbolag. Kostnad 1000:-/ värdering. Ta många kort eller helst skicka hit instrumentet för korrekt bedömning.

Instrument till salu just nu

En Josef Götz fiol för 20 000:-. Otroligt fint och jämnt ljud. En Götz-fiol har precis sålts för 30 000:- på auktion i London. SÅLD
En gammal fiol med ljuvligt mörkt fylligt ljud. Endast 25 000:- SÅLD
Trevlig jämn fiol med fint utseende 8000:-
Gammal fiol med trevligt ljud 7000:- SÅLD
Köpenhamnsfiol 5000:-
Billig vuxenfiol 1000:-SÅLD
Justerade nya barnfioler, alla stl från 1500:-
Du får köpa stråke, låda, axelstöd för 1500:-

Erbjudande!

Om du lämnar in din stråke till omtagling får du köpa en kolfiber-stråke till mycket förmånligt pris, så att du hädanefter alltid har en extra stråke!

Gesällbrev

Laif är utbildad hos professor Georg Bolin vid Carl Malmstensskolan och har byggt 6 gitarrer, bland annat en altgitarr som är hans gesällprov. Han erhöll Stockholms stads Hantverksförenings silvermedalj för den 1988.

Gesällbrev

Till salu

Fiol till salu

Fiolen av Josef Götz

Fiol till salu

Den gamla fiolen med det fylliga ljudet.

Beställa lagning

Laif Carr i verkstaden

Ring Laif 0702-988141 och uppge skadan. Ta gärna kort och MMS:a eller maila en bild på skadan samt hur den uppkommit; fukt, kyla, fall, tramp, ålder osv. Då får du en preliminär prisbild.

När du sedan lämnar ditt instrument så var noga med att skriva: Namn, adress, telefon på alla dina instrument innan du lämnar. Vi några namnlösa instrument lämnade här för 20 år sedan som inte har blivit hämtade.

Laif Carr i verkstaden

Om lagningen sedan skulle visa sig bli dyrare än offererat så hör vi alltid av oss och berättar att skadan var mer omfattande än man kunde se, så får ni sedan ta ställning till om instrumentet är värd summan eller affektionsvärdet är det.

Laif Carr i verkstaden