Stallet & sadelkammaren

I vår sadelkammare startar de flesta aktiviteter med häst. Där finns toalett och dusch. Hjälm- och västförråd. Några regnkläder att låna. Du kan få hyra ett skåp för 100:-/termin.

Här sköljer vi bett. Tvättar bort allt grus från sadelgjorden och stigbygeln. Putsar sadel och träns med balsam om det har regnat på den.

Alla grimmor hänger här, och alla sadlar, väl märkta.

Andra djur

Lucy är Almas katt och en liten busig försiktig dam. Lucy är vit med brun, gul svart svans. Dess egenskaper är att om man är allergisk mot katt så kan man äga denna kattras. Hon fick 2018 5 kattungar, varav vi behöll en som heter Obi.

Ninnis Syster Eva har kaninungar som vi lånar till vår festival.

Vi har importerat 15 isländska hönsägg efter hönan Alda. Så nu har vi de mest mysiga isländska höns och 3 tuppar! OBS Vill du köpa tupp och några höns, så säg till, så samlar vi in ägg till äggkläckaren - de är utmärkta värpare!

Spelmansgården

Spelmansgården

Ekologisk odling

Vi odlar ekologiska grödor i vårt fina stora trädgårdsland. Vi har även ett sött växthus för tomater, gurkor och kryddor. Vi har ett stort å fint kryddträdgårdsland. Överallt växer fläder och nässlor som vi plockar samt mynta till te som vi torkar.

WWOOFing

Spelmansgården

Till vår hjälp har vi ibland wwoofare som vi lär upp hur man tar hand om växter, grödor och djur. De får mat och logi och sedan lär vi dem hur man syltar, saftar, plockar nässlor, planterar, gallrar, skördar och lagar mat. Plockar ägg, matar hästar, lagar staket mm.
» Read more about Spelmansgården ("Fiddlersfarm") on WWOOF.se

Spelmansgården

Spelmansgården

Spelmansgården

Vi flyttade hit 1996 och trivs bra med den variationsrika marken som har både granskog med labyrint, damm med vildankor, ridhus, härliga backar. Ljuvliga ridvägar utanför knuten & engagerade grannar. Alla i byn träffas ca en gång/år i en byafest med lekar såsom hästskokastning, säck-kapplöpning mm.

Spelmansgården

Spelmansgården