Stallet & sadelkammaren

I vår sadelkammare startar de flesta aktiviteter med häst. Där finns toalett och dusch. Hjälm- och västförråd. Några regnkläder att låna. Du kan få hyra ett skåp för 100:-/termin.

Här sköljer vi bett. Tvättar bort allt grus från sadelgjorden och stigbygeln. Putsar sadel och träns med balsam om det har regnat på den.

Alla grimmor hänger här, och alla sadlar, väl märkta.

Andra djur

Alma har två katter som heter Curry och Spy.

Ninnis Syster Eva har kaninungar som vi lånar till vår festival.

Vi har importerat 15 isländska hönsägg efter hönan Alda. Nu har vi 13 höns och ingen tupp.

Spelmansgården

Spelmansgården

Ekologisk odling

Vi odlar ekologiska grödor i vårt fina stora trädgårdsland. Vi har även ett sött växthus för tomater, gurkor och kryddor. Vi har ett stort å fint kryddträdgårdsland. Överallt växer fläder och nässlor som vi plockar samt mynta till te som vi torkar.

WWOOFing

Spelmansgården

Till vår hjälp har vi ibland workwayare som vi lär upp hur man tar hand om växter, grödor och djur. De får mat och logi och sedan lär vi dem hur man syltar, saftar, plockar nässlor, planterar, gallrar, skördar och lagar mat. Plockar ägg, matar hästar, lagar staket mm.
» Read more about Spelmansgården ("Fiddlersfarm") on WWOOF.se

Spelmansgården

Spelmansgården

Spelmansgården

Vi flyttade hit 1996 och trivs bra med den variationsrika marken som har både granskog med labyrint, damm med vildankor, ridhus, härliga backar. Ljuvliga ridvägar utanför knuten & engagerade grannar. Alla i byn träffades under ett antal år en gång/år i en byafest med lekar såsom hästskokastning, säck-kapplöpning. Det startades upp igen 2022 och alla i byn möttes upp med mängder med barn.

Spelmansgården

Spelmansgården