Spelmansgårdens ridledare

Ninni sköter huvuddelen av ridadministrationen på Spelmansgården.

Ninni är certifierad ridledare sedan 2007 och B-ridinstruktörutbildad under hösten 2009 och har gått i SIF:s (Svenska Islandshästföreningen) kurser i baskännedom om islandshästar, alla avelskurser, ridledarutbildning på Dalagården i Båstad och B-instruktörsutbildningen vid Strömsholm. Hon har klarat 2 av 3 delprov vid examinationen och har ridprovet kvar...

Hon har gått första hjälpen-kurs samt Horsemanship-kurser för John Moore. Ninni har tränat för många tränare men hennes absoluta favorit var Einar Öder Magnusson.

Sofia Möllerberg är heltidsanställd hos oss. Hon är utbildad vid Dille islandshästgymnasium och har 8 års erfarenhet av Ringhults islandshästridskola. Hon har tävlat i 10 års tid och vunnit flera tävlingar på Tónstígi från Spelmansgården. Hon har gått flera kurser för Unn Kroghen och Michael Becker och förordar den franska ridningen. Hon undervisar tisdagar, torsdagar och fredagar.

Helena Kroghen Adalsteinsson är timanställd hos oss. Hon vann Sm och är med i landslaget på VM. Mette Lund Lindberg är också timanställd och även hon vinnare av SM. Bägge har ett fantastiskt arbetssätt och sagt om dem är: "Otroligt kunniga", "Roliga" "Hittade problemet med en gång" "Engagerade" "Ser alla" "Alltid glada" "Har alltid en lösning" "Bra övningar" . Helena undervisar måndagar och Mette onsdagar.

Eyjólfur Isolfsson kommer till oss regelbundet och ser till att kvalitetssäkra vår ridskola genom att guida oss rätt med vad varje häst har för behov och vad varje ryttare bör utveckla. Han undervisar 4 stycken samtidigt och kurserna blir på så sätt överkomliga i pris. Han älskar barn och de utvecklas väl under hans mästerliga kompetenta ledning.

Emma Olsson är vår turledare, när inte Ninni kan och vi har många nöjda kunder.

Vi är dessutom mycket stolta att vara en av få Islandshästridskolor med eget Ridhus 20 x 50 meter. Det är byggt i trä med fibercementtak och senaste underlag "High Tide" vilket innebär en bassäng med sand där bevattningen sker konstant underifrån.

» Svenska Islandshästförbundet - SIF

Bild Helena och Mette

Helena Kroghen Adalsteinsson

Mette Lund Lindberg

Sofia Möllerberg

Sofia Möllerberg

Ninni Carr på hästryggen