Spelmansgårdens ridledare

Ninni sköter huvuddelen av ridadministrationen på Spelmansgården.

Ninni är certifierad ridledare sedan 2007 och B-ridinstruktörutbildad under hösten 2009 och har gått i SIF:s (Svenska Islandshästföreningen) kurser i baskännedom om islandshästar, alla avelskurser, ridledarutbildning på Dalagården i Båstad och B-instruktörsutbildningen vid Strömsholm. Hon har klarat 2 av 3 delprov vid examinationen och har ridprovet kvar. Hon undervisar på fredag eftermiddag och är ständig vikarie. ...

Hon har gått första hjälpen-kurs samt Horsemanship-kurser för John Moore. Ninni har tränat för många tränare men hennes absoluta favorit var Einar Öder Magnusson.

Illugi G. Pálsson arbetar på Torsdagar i vår ridskola. Illugi är född och uppväxt på väst-island och började rida redan som barn hemma på gården Naust. Han började studera på Hólar Univercity år 1993 och år 1999 forsatte han utbildningen och fick sin ridlärarlicens och högre tränarutbildning. Illugi började tävla redan som 10-åring och har sedan dess tävlat med mycket bra resultat på både små och stora tävlingar, bl.a. Landsmót, Islandsmót och Svenska Mästerskapen. Sedan 1999 är han aktiv domare i tävlingsgrenen Gæðingakeppni och har även avelsvisat många hästar.

Helena Kroghen Adalsteinsson arbetar på måndagar och tisdagar hos oss. Hon har ridit sen hon kunde gå och var med i landslaget sen hon var 13 år gammal. 2008 började hon rida för svenska landslaget och har gjort det fram tills idag!Tog SM GULD 4 Gång 2017. Mette Lund Lindberg arbetar på onsdagar hos oss. Under tio månader (okt 2012 - juli 2013) jobbade hon på Kronshof, www.kronshof.de, i norra Tyskland. Det var avelsverksamhet och träning av allt från oinridna hästar till förberedning av visningshästar. 2014 arbetade hon på södra Island. Där fick hon rida många olika typer av hästar, en del var deras egna hästar som skulle vidareutbildas och/eller förberedas inför avelsvisning eller tävling. Samma år gavs möjligheten för tre svenska ungdomar att åka på FEIFs seminarium för unga avelsvisare på Island, ett semianrium med lärorika föresläsningar, intressanta diskussioner och chansen att få träna på att visa en häst inför er rutinerad domarkår. Hon tävlar en del och har vann SM 2017.

Eyjólfur Isolfsson kommer till oss regelbundet och ser till att kvalitetssäkra vår ridskola genom att guida oss rätt med vad varje häst har för behov och vad varje ryttare bör utveckla. Han undervisar 4 stycken samtidigt och kurserna blir på så sätt överkomliga i pris. Han älskar barn och de utvecklas väl under hans mästerliga kompetenta ledning.

Annie Källoff är vår turledare, när inte Ninni kan.

Vi är dessutom mycket stolta att vara en av få Islandshästridskolor med eget Ridhus 20 x 50 meter. Det är byggt i trä med fibercementtak och senaste underlag "High Tide" vilket innebär en bassäng med sand där bevattningen sker konstant underifrån.

» Svenska Islandshästförbundet - SIF

Bild Helena och Mette

Helena Kroghen Adalsteinsson

Mette Lund Lindberg

Illugi G. Pálsson

Illugi G Pálsson

Ninni Carr på hästryggen