Spelmansgårdens ridledare

Ninni sköter huvuddelen av ridadministrationen på Spelmansgården.

Ninni är certifierad ridledare sedan 2007 och B-ridinstruktörutbildad under hösten 2009 och har gått i SIF:s (Svenska Islandshästföreningen) kurser i baskännedom om islandshästar, alla avelskurser, Domarsekreterarkurs, Takt- och gångartskurs, ridledarutbildning och B-instruktörsutbildningen vid Strömsholm. Hon har klarat 2 av 3 delprov vid examinationen och har ridprovet kvar. Hon undervisar på fredag eftermiddag och är ständig vikarie. ...

Hon har gått första hjälpen-kurs samt Horsemanship-kurser för John Moore. Ninni har tränat för många tränare men hennes absoluta favorit var Einar Öder Magnusson.

Helena Kroghen Adalsteinsson arbetar på måndagar, tisdagar och torsdagar hos oss. Hon har ridit sen hon kunde gå och var med i landslaget sen hon var 13 år gammal. 2008 började hon rida för svenska landslaget och har gjort det fram tills idag! Tog SM vinst i Passlöp 2019.

Mette Lund Lindberg arbetar på onsdagar hos oss. Under tio månader (okt 2012 - juli 2013) jobbade hon på Kronshof, www.kronshof.de, i norra Tyskland. Det var avelsverksamhet och träning av allt från oinridna hästar till förberedning av visningshästar. 2014 arbetade hon på södra Island. Där fick hon rida många olika typer av hästar, en del var deras egna hästar som skulle vidareutbildas och/eller förberedas inför avelsvisning eller tävling. Samma år gavs möjligheten för tre svenska ungdomar att åka på FEIFs seminarium för unga avelsvisare på Island, ett semianrium med lärorika föresläsningar, intressanta diskussioner och chansen att få träna på att visa en häst inför er rutinerad domarkår. Hon tävlar en del och vann SM 2017.

Legenden Peter Häggberg kommer till oss regelbundet och ser till att kvalitetssäkra vår ridskola genom att guida oss rätt med vad varje häst har för behov och vad varje ryttare bör utveckla. Han undervisar 2 stycken samtidigt och kurserna blir på så sätt överkomliga i pris. Han älskar hästar och de utvecklas väl under hans mästerliga och kompetenta ledning. Hans ledord är eftergift och energi i symbios.

Maria "Mia" Bengtsson är vår mycket uppskattade teckenspråkskunniga instruktör för våra pararyttare med större funktionsvariationer och funktionsnedsättningar och leder även turridningar månd - fredag. Annie Källoff undervisar nybörjare och avancerade pararyttare en lektion på fredagar.

Cassandra Bengtsson är vår innovativa turledare på helgerna och hjälper ibland till på loven. Hon är Mias dotter så de har samma tänk och bra kommunikation.

Cherie Åkerblom arbetar med inridning av vår egen islandshästavel och inköpta unghästar. Förbereder dem för visning, försäljning och inslussning i ridskolan. Vid behov rider hon även till de äldre hästarna.

Vi är dessutom mycket stolta att vara en av få Islandshästridskolor med eget Ridhus 20 x 50 meter. Det är byggt i trä med fibercementtak och senaste underlag "High Tide system" vilket innebär en bassäng med sand där bevattningen sker konstant underifrån.

» Svenska Islandshästförbundet - SIF

Helena

Helena Kroghen Adalsteinsson

Mia

Helena Kroghen Adalsteinsson

Cassandra

Helena Kroghen Adalsteinsson

Ninni Carr

Ninni Carr på hästryggen

Mette

Illugi G Pálsson

Annie

Mette Lund Lindberg

Cherie

Mette Lund Lindberg