Spelmansgårdens ridlärare

Ninni sköter huvuddelen av ridadministrationen på Spelmansgården.

Ninni är certifierad ridledare sedan 2007 och B-ridinstruktörutbildad under hösten 2009 och har gått i SIF:s (Svenska Islandshästföreningen) kurser i baskännedom om islandshästar, alla avelskurser, Domarsekreterarkurs, Takt- och gångartskurs, ridledarutbildning och B-instruktörsutbildningen vid Strömsholm. Hon är utbildad Ridlärare 1 med godkänt ridprov hösten 2021. Hon undervisar på fredag eftermiddag och är ständig vikarie. ...

Hon har gått första hjälpen-kurs samt Horsemanship-kurser för John Moore. Ninni har tränat för många tränare men hennes absoluta favorit var Einar Öder Magnusson.

Helena Kroghen Adalsteinsson arbetar på måndagar hos oss. Hon har ridit sen hon kunde gå och var med i landslaget sen hon var 13 år gammal. 2008 började hon rida för svenska landslaget och har gjort det fram tills idag! Tog SM vinst i femgång 2022.

Malin Runevad arbetar på tisdagar och onsdagar hos oss. Hon började arbeta med islandshästar 2012 och tränar regelbundet för Ia Lindholm. Hon har tränat tregångshästar i 25 år och arbetat som beridare på storhäst inom såväl dressyr, hoppning och fälttävlan. Nu arbetar hon heltid med islandshästar. Hon lägger stort fokus på att få en glad, nöjd och lösgjord häst som vill jobba tillsammans med sin ryttare. Hon brinner för undervisning och önskar hjälpa ryttaren att förstå och kommunicera med sin häst.

Jennie F Eriksson arbetar på torsdagar hos oss. Hon har tävlat och arrangerat tävlingar i många år och är utbildad ridinstruktör och hovslagare. Examinerad sport, gaedingakeppnidomare. Tävlar på nationell nivå.

Legenden Peter Häggberg kommer till oss regelbundet och ser till att kvalitetssäkra vår ridskola genom att guida oss rätt med vad varje häst har för behov och vad varje ryttare bör utveckla. Han undervisar 2 stycken samtidigt och kurserna blir på så sätt överkomliga i pris. Han älskar hästar och de utvecklas väl under hans mästerliga och kompetenta ledning. Hans ledord är eftergift och energi i symbios.

Sebastian Benjes skor våra hästar och fick 9 på senaste avelsvisningen av Lina från Spelmansgården.

Tora Kåwe hjälper till med turridningar på helgern när hon inte sommarjobbar med annat.

Cherie Åkerblom arbetar med inridning av vår egen islandshästavel och inköpta unghästar. Förbereder dem för visning, försäljning och inslussning i ridskolan. Vid behov rider hon även till de äldre hästarna.

Vi är dessutom mycket stolta att vara en av få Islandshästridskolor med eget Ridhus 20 x 50 meter. Det är byggt i trä med fibercementtak och senaste underlag "High Tide system" vilket innebär en bassäng med sand där bevattningen sker konstant underifrån.

» Svenska Islandshästförbundet - SIF

Helena

Helena Kroghen Adalsteinsson

Malin

Helena Kroghen Adalsteinsson

Jennie

Helena Kroghen Adalsteinsson

Ninni Carr

Ninni Carr på hästryggen

Cherie

Cherie