Upplev Sveriges vackra natur från hästryggen

Res & Rid - bo på fint gästgiveri!

Längs slingrande stigar och småvägar, genom skogar och förbi glittrande sjöar på våra trygga och fotsäkra skogshästar - vikingahästen som på 800-talet fraktades över till Island och nu har återvänt till sina hemtrakter så får ni en härlig turridning med spelmansgården.

Alltid i små grupper och alltid med guide. Långa härliga ritter i underbar natur på arbetsvilliga islandshästar. Ni får en gedigen genomgång av hur vi hanterar och rider våra hästar och chansen att bekanta er och komma underfund med hästens alla gångarter innan vi ridningen startar. Om du är ovan blir du väl omhändertagen, och du får en häst som passar dina kunskaper.

Fantastiska Margretetorps Gästgiveri ligger ner för backen

Där finns det möjlighet att övernatta. Ni går in på deras sajt och bokar allt där www.margretetorp.se.

Boende på Margretetorps Gästgifveri

Här följer exempel om du vill bo över fler dagar och rida i fem dagar. Dag 1

Ankomst till Margretetorp under dagen. Tid att insupa miljön, bekanta sig med sina medryttare, finna sig tillrätta i boendet och hälsa på hästarna i hagen. Man kan ankomma med tåg till Ängelholm eller flyg till Ängelholms flygplats.

Dag 2

Ridprojektet startar. Vi börjar gärna med en grundlig genomgång om hur vi hanterar och rider våra hästar. Det är islandshästar med 5 gångarter och den skönaste är tölten. Vi går igenom de grundläggande hjälperna såsom halt och töltfattningar.

Ni kan sedan återvända till Gästgiveriet om ni vill och sedan kommer ni tillbaka till spelmansgården för att hämta hästarna och repeterar vad vi har lärt oss från i förmiddags. När vi sedan rider ut i skogen så gäller en enkel säkerhetsregel. Vi töltar inte förrän alla har full kontroll på hästen i skritt, vi galopperar inte förrän alla har full kontroll i tölt. Och var lugna, ni hinner både tölta och galoppera under dagarna hos oss. Vi vill att det ska kännas säkert för alla, så ni kan njuta av det underbara landskapet vi rider igenom.

Dag 3

Nu rider vi genom skogarna en lång ritt. Vi passerar porlande bäckar och härliga bokskogar. Vi har med oss fika.

Dag 4

Nu känner alla sina hästar, kanske man har fått byta häst under veckan för att få den som passar bäst. Så denna dagen rider på en lång härlig tur med fantastiskt härliga galopp- och töltsträckor.

Dag 5

Avfärd för deltagare under dagen fotografera hästarna och säga hej då. Möjlighet till shopping av lokala hantverk finns.

Margretetorps Gästgifveri

Margretetorp

Margretetorp

"- ett av Nordens äldsta gästgiverier"

Margretetorp ligger mycket strategiskt längs det naturliga och viktiga stråket från Skåne till övriga Sverige, och givetvis även Norge. Här vid Hallandsåsens fot har resenärer rastat i alla tider för mat och vila, både före och efter den tungkörda och strapatsrika resan över den sandiga åsen.

Det finns belägg för att det funnits gästgiveri på platsen redan på 1300-talet. Vissa uppgifter talar för att gästgiveriet är ännu äldre.

» Läs mer på margretetorp.se

Champagne

Bra att veta

Vi har 14 hästar som är välutbildade och 6 som kräver proffsryttare.

Hästarna hanteras och rids med eftergift och de flesta har lyxsadlar utprovade för att både häst och människa. Vi har turer på 1 timme - 3 timmar..

Försäkring

Vi har vår verksamhet försäkrad i Folksam. Gästen bör dock se till att den har fullgott försäkrings- skydd. Vi har 2-åringar men då krävs att målsman kan rida och har barnet framför sig på barbackapadden. 5-åringarna sitter på egen häst men vi har dem i "koppel" 8-åringarna med ridvana brukar kunna rida själva.

Året runt bokning.

Säkerhet

Vi gör allt i vår makt för att ni skall vara säkra hos oss, våra hästar tränas att vara mycket trygga och säkra, vi går alltid igenom säkerhetsfrågorna innan en aktivitet startas.

Rum på Margretetorp

Priser

Ridningen 1 timme 600:- 1,5 timmar 650:- 2 timmar 700:- 3 timmar 850:-

Övernattning se www.margretetorp.se


-