Upplev Sveriges vackra natur från hästryggen

Res & Rid - bo på fint gästgiveri!

Längs slingrande stigar och småvägar, genom skogar och förbi glittrande sjöar på våra trygga och fotsäkra skogshästar - vikingahästen som på 800-talet fraktades över till Island och nu har återvänt till sina hemtrakter!

Alltid i små grupper och alltid med guide. Långa härliga ritter i underbar natur på arbetsvilliga islandshästar. Ni får en gedigen genomgång av hur vi hanterar och rider våra hästar och chansen att bekanta er och komma underfund med hästens alla gångarter innan vi rider ut.

Vi tränar våra hästar med en variant av Horsemanship vi lärt oss av John Moore och många timmars egen erfarenhet.

Fantastiskt boende!

Boendet är på Margretetorps Gästgiveri! Ni går in på deras sajt och bokar allt där.www.margretetorp.se.

Boende på Margretetorps Gästgifveri

Dag 1

Ankomst till Margretetorp under dagen. Tid att insupa miljön, bekanta sig med sina medryttare, finna sig tillrätta i boendet och hälsa på hästarna i hagen. Man ankommer med tåg till Ängelholm eller flyg till Ängelholms flygplats. Meddela ankomsttid per telefon eller mail. För den som åkt bil finns kartor att skriva ut. Det serveras lunch och middag varefter deltagarna ankommer.

Dag 2

Direkt efter frukost har vi en grundlig genomgång om hur vi hanterar och rider våra hästar. Vi rider mycket med sätet och har Horsemanship som grund vid all hantering, vilket innebär att vi utgår från hästarnas sätt att kommunicera och reagera. Vi lär oss att bli en god ledare för våra hästar.

När vi har ätit lunch är det dags att hämta hästarna och repeterar vad vi har lärt oss från i förmiddags. När vi sedan rider ut i skogen så gäller en enkel säkerhetsregel. Vi travar inte förrän alla har full kontroll på hästen i skritt, vi galopperar inte förrän alla har full kontroll i trav. Och var lugna, ni hinner både trava och galoppera under dagarna hos oss, vi vill bara att det skall vara och kännas säkert för alla, så alla kan njuta av det underbara landskapet vi rider igenom.

Dag 3

Nu rider vi genom skogarna en lång ritt. Vi passerar porlande bäckar och härliga bokskogar. Lunchen intages ute i det gröna med kandelabrar, fin duk och ekologiska kravmärkta grönsaker till en härlig lax och hembakat bröd. Vid dåligt väder så sitter vi i under vindskydd.

Dag 4

Nu känner alla sina hästar, kanske man har fått byta häst under veckan för att få den som passar bäst. Så denna dagen rider på en lång härlig tur med fantastiska härliga galopp och töltsträckor. Lunchen serveras åter ute i det gröna med fantastisk utsikt.

Dag 5

Avfärd för deltagare under dagen. Möjlighet till shopping av lokala hantverk.

Bokning

Preliminärboka din tur direkt till Margretetorp.

Bekräftelse

Får du via Margretetorp.

Avbokning

Senast kl 18.00 kvällen innan om det är enstaka. Vid stora krav andra tider

Avbeställningsskydd

Finns..

Margretetorps Gästgifveri

Margretetorp

Margretetorp

"- ett av Nordens äldsta gästgiverier"

Margretetorp ligger mycket strategiskt längs det naturliga och viktiga stråket från Skåne till övriga Sverige, och givetvis även Norge. Här vid Hallandsåsens fot har resenärer rastat i alla tider för mat och vila, både före och efter den tungkörda och strapatsrika resan över den sandiga åsen.

Det finns belägg för att det funnits gästgiveri på platsen redan på 1300-talet. Vissa uppgifter talar för att gästgiveriet är ännu äldre.

» Läs mer på margretetorp.se

Champagne

Bra att veta

Erbjudandet gäller för 1-5 deltagare.

Hästarna hanteras och rids med eftergift och de flesta har lyxsadlar utprovade för att både häst och människa. Varje tur är 1 1/2 timme.

Försäkring

Vi har vår verksamhet försäkrad i Sveland, Agria och Folksam. Gästen bör dock se till att den har fullgott försäkrings- skydd. Miniålder 12 år i målsmans sällskap med dokumenterad rid- kunnighet, annars 18 år. Maxvikt 90 kg.

Året runt bokning.

Säkerhet

Vi gör allt i vår makt för att ni skall vara säkra hos oss, våra hästar tränas att vara mycket trygga och säkra, vi går alltid igenom säkerhetsfrågorna innan en aktivitet startas.

Rum på Margretetorp

Priser

1 dag se www.margretetorp.se


-