Turridning

Turridning i naturen

Runt omkring Spelmansgården rider man på härliga ridvägar på Hallandsås i bokskog och över vattendrag. Naturen är starkt kuperad, variationsrik och utmärkt anpassad för ridning med islandshästar.

Om du är ovan eller nybörjare blir du väl omhändertagen, och du får en häst som passar dina kunskaper. Vi tar även emot barn på våra 1 timmes turer från 5 år. Grupper på upp till sex personer går bra om ingen kan rida förut.

Turridning med turledare

En mycket omtyckt och populär tur som passar både vana och ovana. För- eller eftermiddag.
600:-/person, 1-timmes tur (ex. Trollturen)
650:-/person, 1½-timmes tur (ex. Stenhottentur)
750:-/person inkl fika, 2-timmars tur (ex. Spelmansturen)
850:-/person inkl fika, 3-timmars tur (ex. Kurraboksturen)

» Boka turerna via vår bokningssida

Annars går det bra att kontakta oss för att boka några av våra specialaktiviteter som ni kan läsa om här nedan!

Ryttare med vana från egna hästar

Kommer ni stora sällskap och har stor vana från egen häst/medryttare/foderhäst, så kan vi rida ut med 16 ryttare på en gång. Då får ni mängdrabatt. Men vi önskar stora ridkunskaper på minst 6 ryttare. Det ingår ridinstruktioner i ridhuset innan turen, så att ni vet exakt hur ni ska rida den häst som ni blivit tilldelad. Byte av häst kan då också ske. Instruktioner ges även under ritten.

Häst & vandra

Halva gruppen rider och andra halvan vandrar. Vid fikapaus byter man platser.
Ridtid ca 45 min per sträcka
550-/person inkl fika
2-timmars aktivitet

Spex

Möhippor, svensexor, firmajippon, kickoff, barnkalas eller andra upptåg. Vi kan ordna ridning, tävlingar, sånglekar, musik, visstuga, danskurs, konsert, spabad, bastu, massage i massagestol. Mycket flexibelt. De som inte vill rida kan åka vagn eller stanna på fika & någon aktivitet.
Prisideér: 12 personer indelade i 2 grupper med 3 timmars aktivitet såsom ridning och tävlingar 600:-/person inklusive gemensam fika

eller 30 personer indelade i 3 grupper med 5 timmars aktivitet såsom ridning, orkesterspel och tipsrunda. 400:-/ person inklusive fika och gemensam lunch med konsert. 400:-/ person.

Allsångstur

Turridning med musik. Vi sjunger sånger alla kan tralla med på. Kan avslutas med grillning och sång kring lägerelden.
600:-/person inkl fika.
2-timmars aktivitet.

Konsertturen

1-timmes tur för den som gärna vill rida men känner sig lite rädd, eller för den mycket ovana ryttaren eller den till åldern komna ryttaren. Vi skrittar i underbar natur och vid möjlighet små korta sträckor tölt. Vi har stegar så att ni kan komma upp på hästryggen och bygel på sadeln så att ni kan känna er trygga på hästen. Till turen blir det musikunderhållning framförd av riksspelmän under ridturen och vid fikat.
600:-/person inkl fika.
En 1 1/2 timmes aktivitet.

Sagoturen

Vi har en egen sagoskog som du som är mellan 1 - 4 år kan få rida i och leta efter silverhästskor, se tomtenissarna pynt, fåglarna, hunden, blåkatten, tuppen och trollens sagoskog. Krävs att två föräldrar kan leda varsin häst om det är 3 barn. Annars räcker det med en vuxen då vår ledare/guide leder en häst och pratar, sjunger och berättar.
300:-/person
En 30 -45 minuters aktivitet beroende på barnet
Max 3 personer.

Turridning

Vi är flexibla!

Om ni har speciella önskemål, vill vi förstås göra vad vi kan för att ni skall bli nöjda. Till vänster kan ni läsa om de vanligaste varianterna. Skriv vad ni önskar så kommer vi med prisförslag! Det mesta är möjligt!

Turridning

Högre kvalitet

Vi satsar mycket på kvalitet och har hög standard på våra hästar.

Allmän information

Att rida i grupp eller på egen hand är en underbar upplevelse, men det kräver också ett aktivt ansvarstagande från alla som medverkar!

Hästen är en häst och ingen maskin. Den uppför sig olika beroende på hur den blir behandlad och tilltalad, och även beroende på vilken vana man har!

Ridturerna sker längs vägar eller ridstigar i givna skogsområden.

Vi tar med Barn på våra ridturer! Men anpassar så mycket vi kan farten efter både balansen och modet. Vi har några hästar som är oerhört små och barnvänliga. Är barnen osäkra så rider vi med handhäst men max ett barn/ tur. Det går också bra att vårdnadshavare sätter barnet framför sig och vi alla rider ut. Endast skritt och tölt när barnen sitter framför vårdnadshavaren..

Barn som rider aktivt bör bära säkerhetsväst. Alla som rider skall bära hjälm (ingår gratis i all hästverksamhet) Några regnställ finns att låna om vädret är dåligt.

Turridning

Försäkring & säkerhet

Alla hästarna i verksamheten är försäkrade genom Folksam. Gården och hästarna är ansvarsförsäkrade. Reglerna för turridning är bla att anpassa turen efter den minst rutinerade ryttaren. Vid varje tur medtages förstahjälpenlåda, GPS och telefon. Ledarna är utbildade i L-ABC. (Läge, andning, blödning, chock.) Vid turerna används sadlar med läderhandtag. Maxvikt för alla ridaktiviteter är 70 kg.

Turridning

Ledare

Ninni Carr är certifierad ridledare, har gått B-instruktörsutbildning och är utbildad i horsemanship och första hjälpen. Hon håller i ridaktiviteterna på Spelmansgården, tillsammans med turridningsledaren Mia Bengtsson. Vikarier är Emma Olsson, Filippa Hindemith Fricke, Annie Källoff.
» Läs mer om ledarna

Turridning

Mat & fika

All mat eller fika ordnas och arrangeras så det stämmer med ridaktiviteten. Platsen för fika eller lunch bestäms i samråd med beställaren.

Turridning

Lunchpaket

Sopptur innebär soppa efter årstid såsom lokalt skördad nässelsoppa med ägg från egna höns.
Squasch-, pumpa- eller grönkålssoppa från trädgården inklusive hemmabakat bröd/spisens stenungsbakade surdegsknäckebröd. Lokalt producerad vitlöksost och linspastej efter gamla släktrecept.
100:-/person

Turridning

Hälsoturen

Hälsoturen är en gryta på när- och kravodlad svedjerova, kålrot, morötter, palsternacka, lök, tomater samt bönor med sallad, hemmabakat bröd/spisens knäckebröd. Majskolvar från åsen. Med spelmans- gårdens flädersaft, rödavinbärssaft eller rabarbersaft tillverkade enligt gamla recept från trakten.

Vid väder kan ni även äta detta ute i skogen, annars på logen, verandan eller i köket.
100:-/person

Turridning

Fikakorg

Kaffe/te/örtte/flädersaft, hemmabakat bröd med ost. Mjölk och socker. Muggar med mera - allt nedpackat för aktiviteten.
100:-/person & fikakorg

Turridning

Turridning

Turridning

Turridning